2016年11月河北成人学位英语考试提分试题及答案一
- 第1页:河北成人学位英语考试提分试题1-10
- 第2页:河北成人学位英语考试提分试题11-20
- 第3页:河北成人学位英语考试提分试题21-30
Reading Comprehension Directions: There are 4 passages in this part. Each of the passages is followed by 5 questions or unfin-ished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one andmark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the centre.
根据下面内容,回答下面试题
There are many shops in Singapore where customers still.bargain, although prices are clearly shown on the goods. There is nothing out of the ordinary in haggling; some shopkeepers expect you to and will be surprised if you accept their prices immediately. We know that the prices in some stores are a bit higher than those in Change Alley, but we also realize that to keep a store like Robinson' s is by no means cheap. Besides, in such places we shop in air-condition comfort. For all these, we pay a little extra.
It is not always true to say that things in Change Alley cost less. I once bought a Czechoslo-vakian glass butter-dish from Robinson' s for a little under two dollars. I then went on to Change Alley and just by chance saw an article of the same shape, design and size, in one of the shops. ! then asked about its price, and was surprised when the man demanded more than four dollars for it.
"How much can you offer?" he shouted at me. I offered him exactly the same price I paid for the article and his reply was shockingly rude. I opened my bag, showed him my receipt, stared at him and walked out of his shop.
A buyer in England expects to find the price of goods clearly shown, or, to be told exactly what the price is. He knows this is the lowest price that will be accepted. If he thinks the price is beyond what he can afford, he shrugs his shoulders and walks away. He does not attempt to bargain with the shopkeeper. Even if he showed annoyance or surprise, he would expect to be told that if the price was unacceptable, he should try elsewhere.
第11题单选 The underlined word "haggling" (Line 2, Para. 1 ) in the text most probably means __________.
A. accepting the prices immediately
B. fixing the right cost for some goods
C. arguing about the price of something
D. paying extra for comfortable shopping
参考答案:C
第12题单选 We can learn from the text that Robinson's is a store which sells__________.
A. expensive goods
B. air-conditioners
C. Czechoslo-vakian goods
D. goods at a bargain price
参考答案:A
第13题单选 The writer asked about the price of a glass butter-dish in Change Alley because he wanted to__________.
A. buy it at a lower price
B. change his dish for something else
C. find out if the shop assistant is polite
D. compare the prices of the dish in two stores
参考答案:D
第14题单选 Which of the following words best describes the feeling of a British customer when "he shrugs his shoulders and walks away" .?
A. Frightened.
B. Worded.
C. Annoyed.
D. Disappointed.
参考答案:D
第15题单选 What would probably happen if a customer does bargain with a shopkeeper in England?
A. The customer would be advised to shop in other stores.
B. The customer would get the goods at a lower price.
C. They would discuss and then reach an agreement.
D. They would quarrel about the price of the goods.
参考答案:A
根据下面内容,回答下面试题
It is really a surprise that after hundreds of years, educationists have still failed to design anything more efficient and reliable than examinations. It is claimed that examinations test what you know, but it is common knowledge that they more often do the exact opposite. They may be a good means of testing memory, or the skills of working rapidly under extreme pressure, but they can tell you nothing about a person' s true ability.
As anxiety-makers, examinations are second to none. That is because so much depends on them. They are the mark of success or failure in our society. Your whole future may be decided in one fateful day. No one can show his best in wotwy, or after a sleepless night, yet this is precisely what the examination system expects him to do.
A good education should, among other things, train you to think for yourself. The examination system, however, does anything but that. What has to be learnt is laid down by a syllabus (教学大纲), so the student is encouraged to memorize. Examinations do not motivate a student to read widely, and they do not enable him to seek more and more knowledge. Furthermore, teachers themselves are often judged by the results of their students' examinations. Consequently, they have to train their students to master exam techniques which they dislike. The most successful candidates are not always the best educated but the best trained.
The results on which so much depends are often nothing more than a subjective assessment by some anonymous (匿名的 )examiners. They certainly make mistakes, because they have to mark mountains of scripts (答卷) in a limited amount of time. They work under the same sort of pressure as the candidates.
第16题单选 The main idea of this passage is that examinations are __________.
A. anxiety-makers
B. reliable and efficient
C. harmful to education
D. good measures of memory
参考答案:C
第17题单选 It is clear that the author__________ examinations.
A. argues for
B. argues against
C. is indifferent to
D. is interested in
参考答案:B
第18题单选 The fate of students is decided by __________ . according to the passage.
A. examination
B. teaching
C. education
D. learning
参考答案:A
第19题单选 According to the author, the most importance of a good education is to__________.
A. encourage students to read widely
B. teach students how to tackle exams
C. train students to think on their own
D. encourage students to seek more knowledge
参考答案:C
第20题单选 Which statement is NOT mentioned in the passage?
A. Examinations can make students anxious.
B. The examiners might make mistakes in marking.
C. Teachers' work is judged based on the results of examinations.
D. Tools better than examinations to test students' ability have been found.
参考答案:D
考试试题:2016.11河北成人学位英语考试提分试题汇总历年真题及答案
相关推荐:2016年成人学位英语考试高频词组资料汇总历年真题高频词汇资料
学位英语培训班:权威解密新教材90%考点,一步直达成人英语三级!